Prajitura cu gem de gutui

Prajitura cu gem de gutui

sâmbătă, 15 iunie 2013

Prajitura din grau integral cu pere

     Din ce in ce mai des caut pe www deserturi sanatoase pentru pitica mea si nu demult am dat peste o reteta fostre simpla si extra delicioasa... praji cu pere:





     Ingrediente:
  • 2 oua
  • 180 ml de piure de mere (din 2 mere medii coapte)
  • 110g zahar brut
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 260g faina integrala (grau intreg)
  • 70 ml ulei
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita de scortisoara
  • un praf de sare
  • 2 pere Williams (sau ce gasiti dar sa fie moi si dulci)
     Se incalzeste cuptorul la 190 grade (eu am un aragaz vechi cu cuptor fara prea multe gradatii dar am facut o investitie si mi-am luat un termometru de cuptor, maxim 50 lei si il gasiti cam pe oriunde) si se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu fund detasabil pentru tort.
     Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu ulei, zahar, vanilie si apoi se incorporeaza piureul de mere (eu l-am obtinut din 2 mere pe care le-am taiat pe din 2, le-am scos cotorul si le-am bagat la microunde cam 5 minute, apoi am scos pulpa am pasat-o bine si am lasat-o sa se raceasca complet inainte sa o pun in prajitura).
     Se combina separat faina cu praf de copt, sare si scortisoara care apoi se adauga peste amestecul de oua. Trebuie sa va iasa o coca cleioasa... atentie!!! aluatul nu arata la fel ca cel din faina normala, elastic si moale, ci mai degraba rigid si gumat. Cu parere de rau, nu am apucat sa fac poze in timpul pregatirii din cauza lipsei de timp, oricum daca vreti sa incercati prajitura si aveti intrebari, va stau la dispozitie.
     Se pune jumatate din aluat in forma de tort apoi se aseaza rondele subtiri de para (fara cotor, dar cu coaja) apoi aseaza si cealalta jumatate de aluat si se intinde cu spatele lingurei.
     Se da la cuptor circa 30 de minute sau pana cand, la atingere, suprafata prajiturii se tine. Se dezlipeste din forma dupa ce s-a racit.
     Sper ca voua si prichindeilor vostrii sa va placa cel putin la fel de mult cum ne-a placut noua. S'aveti pofta!



Sursa: http://www.kidspot.com.au/best-recipes/Cakes-&-Baking+20.htm
     

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu